Nu blir det mera hjul…

Jag åker hem den 15 september. Åker och åker, flyger gör jag så klart. Alltså lämnar jag den tvåhjuliga tillvaron för att sätta mig bakom bilratten igen. Helt plötsligt ska man köra med stödhjul! Inte nog med det, man ska börja köra på höger sida oxå. Gäller att tänka sig för dom första dagarna.

Mina senaste två hjul har varit min 130 cc Kawasaki. Inte riktigt samma sak som Yamahan. 60 kilometer är tröttsamt…

En av många vackert blommande träd…

Fällorna brukar vara när man kör ut i trafiken som från bensinstation eller parkering. Annars brukar jag nog kunna hålla mig på rätt sida. Konstigt nog så känns det lättare att gå över till vänstertrafik, hur det nu kommer sig.

Den ena av dom ”handgjorda” floating market som nu finns i Hua-Hin…

Hästar trivs vid vatten…

Dom här ”pinn hästarna” verkar kommersialiserade, eller…

Jag har sett lite roliga saker här i Thailand, bland annat en dag när jag gick på stranden så spolades en stor manet fram och tillbaka av strandvågorna. Den var cirka en halvmeter i diameter och härligt blå. Efter ett tag så lyckades den ta sig ut så pass bra att den kunde simma sin väg. Det var en imponerande syn att se den kämpa för sitt liv. Man får en känsla av att den har både hjärna och medvetande när man står så som jag gjorde och studerade dess desperata försök att komma ut på djupt vatten. Tyvärr så hade jag inte kameran med mig men sköt några bilder med mobilen. Fast på respektabelt avstånd…

Jag försökte på tala för vågorna att göra ett uppehåll så jag kunde ta en bra bild. Det sket dom i…

Upp och ner, men man ser den vackra blå färgen. Tråkigt att jag har blivit så slarvig med kameran. Har för många bilder från Thailand helt enkelt…

Det ska bli riktigt trevligt att träffa mina vänner hemma i Sverige efter denna tid…

 

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Nu blir det mera hjul…

  1. Peo Bäck skriver:

    Jag får väl säga välkommen hem. Min gissning är att du kommer hem före motorcykeln.
    Mvh. Peo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *