Nu blir det Mongoliet…

Gusinoozersk den 30 juni 2011, kl 22:15 GMT +7 (tror jag).

Fin plats för lite service och uppsnyggning. Tvätta packväskor och remmar samt lite av min personliga utrustning

Avklädd…Lite renare, men man blir faktiskt fortfarande smutsig om händerna när man tar i dom…

Dax att dra vidare…

C:a 100 kilometer till Mongoliet. Här är det upp och ner vända Sverige, det är gräs nedanför berget och på toppen är det träd. Med andra ord omvänd trädgräns. Tror det börjar bli stepp här. Fick ett fint rum för kanon pris tack vare att jag frågade några poliser i en bil vart det fanns ett hotell. För andra gången under resan så lotsar dom mig, i det här fallet bara 250 meter, men en då. Jag går in i receptionen och försöker förklara att jag vill ha ett enkelrum. Hon skriver 600 på en lapp + 100 för motorcykeln. Är det dusch på rummet frågar jag genom min vanliga teater. Då åkte priset upp till 2.000 rubel. Får jag se rummet är nästa pantomim. Visst hon skickar upp mig med en städerska och det är två rum, hall och stort badrum, det är OK för c:a 500 svenska kronor. Rummet ligger på 4:de våningen utan hiss så på vägen ner bestämmer jag mig för att pruta bort 100 rubel för motorcykeln. Döm om min förvåning när jag kommer ner och poliserna står i receptionen och receptionisten säger till mig att rummet kostar bara 1.000 rubel och motorcykeln är gratis…   😉

Tack polisen!!!

Vad står det på berget?

Jaha, klart som korvspad, eller hur…

Jag ska publicera gårdagens skriverier och tisdagens bilder men dom hamnar på en egen sida.

Torget jag går över för att komma till affären. Detta är centrum i Gusinoozersk. Pråligt eller hur…    😉

Sedan får vis se hur jag gör i Mongoliet. Stannar jag i Ulaanbaatar så blir det SIM-kort till telefonen och rapporter. Om jag inte stannar i Ulaanbaatar utan gasar på med min tickande bomb till Kina så får ni vänta tills jag är inne där och har lärt mig så mycket kinesiska att jag har ett SIM-kort där. Det blir lite hipp som happ kanske…

Till Ning! Det är samma sak i hela världen. En underbar idé för den som startade affärerna. Vad är det för fel på diskmedlet Yes till exempel…    😉

Och ett ord på vägen…

Om man inte gör det man vill göra, när ska man då göra det…  J      Den vise DanneÅ

 

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Nu blir det Mongoliet…

 1. Yngve skriver:

  Nu börjar jag bli riktigt avis på dig ! just Mongoliet tror jag bjuder på ett sanslöst landskap och även ett intressant folk,
  hur som helst ,du får väl starta en sekt när du slutar arbeta och dela med dig av din visdom som den vise 🙂
  Lycka till !!
  Yngve

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Yngve!
   Ja sanslöst och oändligt. Mycket vackert. Det jag inte förstår är att gräset inte blir högt. Är det genmanipulerat… 😉
   Det är mjuka kullar och ibland spetsiga bergstoppar.
   Vackert…
   DanneÅ

 2. Janne N skriver:

  Tjena Danne
  Nu börjar resan ” in to the great wide open”. Väntar på bilder med dig stående
  framför ett mongol tält med mongol hatt,eller på hästryggen.Hoppas att det funkar
  bra hela resan, med lite södersnack klarar du,dig bra.
  Lassiez les bon temps roullez

  • Dan Åström skriver:

   Nja, jag tror inte jag hamnar framför något mongoltält som turisterna brukar. Nu är jag i stora staden Ulaanbaatar och den känns inte så annorlunda än andra städer. Bra folkliv på gatan när jag gick ut för att köpa något att tugga på. Har tagit två nätter här och ska försöka få någon tvättinrättning att vaska upp hojkläderna. Jag börjar lukta spännande…
   DanneÅ

 3. Magnus skriver:

  Det där som står på berget är en slags förkortning av en massa bra saker tillägnat gudarna, ungefär. Detta upprepas när man jobbar sig igenom radbandet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *