Boxat och klart, fast inte slagsmålsmodellen…

Ulaanbaatar den 26 juli 2011, kl 20:00. GMT +8.

Kullarna är vackert gröna och mjuka. Bild från mitt hotellfönster…

Vackert med skuggningarna i kvällningen. Jag kan stå och njuta av utsikten…

Det har varit en tuff dag. Nu är hojen i en trälåda på tågstationen för att åka till Beijing. Sedan ska den åka båt till Sverige. Nu är det lite pappersexercis så jag vågar inte köpa någon flygbiljett ännu. Tsegy på Chun Jee Shiping och jag har haft med varandra att göra hela dagen. Det har varit farande fram och tillbaka samt mycket pratande från hennes sida. Hon har så klart hållit i alla samtal med Tullmyndigheter och även Järnvägsansvariga samt kallat fram en lastbil som kunde frakta lådan till järnvägsstationen.

Äntligen på väg, fast i låda…

Allt görs för hand, inga som helst lyfthjälpmedel. Stronga arbetare!

Här vet vi ännu inte hur tung lådan är. Tsegy är damen i vitt till vänster.

Nu har grabbarna fått ner monsterlådan. Måste gå att göra bättre lådor för motorcyklar, fast det är ingen jättemarknad…

Lådan är byggd i ”båtplyfa”, stabilt men jävligt tungt har jag just konstaterat. Hojen väger kanske 160 kg eller där omkring som den var utan bensin och olja. Med lådan runt sig så blev det nästan 260 kg. Jag funderar på om dom fyllt lådan med sten och behållit motorcykeln här i Mongoliet…

Rättså mycket folk på perongen…

Det kommer att visa sig i Stockholm! Nu har jag bara pappersexercisen kvar. Men min förhoppning är att den ska vara klar imorgon och då kan jag köpa flygbiljetten till Thailand. Tyvärr så går priset upp för att det blir helg, men jag kan inte åka utan att alla papper är klara.

Jag måste åka ut från Mongoliet senast den 30 juli enligt visumet. Det är dyrt med ”overstay” så det är inget bra alternativ…

 

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Boxat och klart, fast inte slagsmålsmodellen…

 1. Janne skriver:

  Tjena Danne
  Nu börjar jag förstå upplägget ,du följer med hojen i lådan,
  vips är Du inne i Kina. Så jävla smart.(ursäkta j-ordet)
  Du kommer att ge sången ” living in a box” en ny innebörd.
  Shake rattle and roll.
  Ha nu en riktigt bra resa till Thai.
  Väntar med spänning( 250v)på att få läsa mer om Dina
  eskapader i lådan.
  Tja ba -eller vad man säger, typ.
  Janne N

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Janne!
   Ja, du vet jag följer med strömmen (många A). Att leva i en låda! Du kommer ihåg sången ”man ska ha en man i byrålådan” eller vad Lill Lindfors sjöng. Jag lever bara upp till hennes önskemål. Inget att tala om… 😉
   DanneÅ

 2. Janne skriver:

  kodordet var :
  äntligen på väg, fast i låda
  hur ska, fast tolkas
  JN

  • Dan Åström skriver:

   Gubben i lådan! Nä nu får det vara slut.
   Motorcykeln är en boxerhoj, som en BMW fast den här går inte på egna hjul utan är mer ekonomisk. Den rullar på andras hjul eller på vågorna. Kallas visst vågkraft, rättså vågat faktiskt. Det innebär att den kan sjunka precis som börsen. Sedan drar den inte någon soppa heller. Soppan käkar föraren och fordonet den åker med drar nog bara disel eller möjligen bensin. Sedan blir det något annat när vågkraften tar över.
   Nu har du fått tolkningen av hela texten, hoppas du förstod den… 😉
   Jag fattar nästan ingen ting, som vanligt. Men det kanske beror på att man blir vad man äter och i det här landet har dom bara fårkött. Alltså håller jag nog på att bli en fårskalle…
   Bäää…
   DanneÅ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *