Det är månadags morgon…

Paris den 3 november 2014.

Vi vaknar som vanligt vid niotiden. Strular runt på rummet och packar i samma veva ihop alla vår saker. Jag har frågat om vi kan betala för en sen utcheckning men dom har inte plats utan behöver rummet för ankomande gäster. Klockan elva så går vi ned med packningen och lämnar den till receptionisten som ger oss en väsktagg och sätter en motsvarande på väskan som hon sedan ställer i ett låst rum lite till vänster om receptionsdisken. Mycket proffsigt får jag säga med 25 års hotellerfarenhet.

Vi söker upp gårdagens frukostställe men denna morgon är både kylig och grå. Det har helt enkelt blivit höst under våra sovande timmar. Vi sitter och huttrar på uteserveringen och funderar varför det inte går att gå in och stänga men många av ställena har så att säga hål i väggen. Nåja, varmt kaffe hjälper till att hålla värmen i kroppen och det blir inget sitta och mysa samtidigt som man kollar in folk denna morgon utan det blir en kort och effektiv frukost.

Efter frukosten börjar vi vandra nordväst på små gator. Så det blir i kvarter som kommer att ligger bakom vårat hotell när vi gått tillräckligt långt väster ut. Fönstershoping, både billigt och roligt. Ser mycket som är vackert både i kläd, sko och möbelväg men med rejäla prislappar. När vi vandrat någon timme så börjar det duggregna och vi beslutar oss för att gå tillbaka till hotellet och hämta väskan för att åka till flygplatsen tidigare än planerat.

Det blir Metron till kongresshallen där vi ska ta flygbussen. Där finns även ett stort inomhuscentrum som ligger under kongresshallen. Vi tar en kaffepaus med något gott till för att sedan strosa runt lite innan vi äntrar flygbussen. Det blir några timmar på flygplatsen som är liten och ointressant.

Flygning och så Skavsta. Tar bilen och kör hem till Tyresö. Vi kommer in genom dörren vid midnatt och brölloppsresan är över. Nu tillbaka till vardagen…

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *