El och elsäkerhet…

Ulaanbaatar den 30 juli 2013 och det är GMT +8 som gäller här fortfarande. Igår var jag åter igen på stan, vad annat kan jag göra. Lite roliga elinstallationer har jag sätt genom tiderna och resorna men här har man nog missat den så kallade elsäkerheten helt och hållet. Ni får beskåda bilderna, dom får tala för sig själva.

ElsäkerhetLarvigt med nycklar till elskåpen då blir dom bara svåra att serva…

Elsäkerhet3Är det ordentligt jordat?

Elsäkerhet4Gav installatören upp här. Varför denna härva…

Elsäkerhet1Hmmm…

Det mörknade på himlen fram på eftermiddagen och återigen kom det ett åskväder, nästan varje dag sedan jag kom hit har det åskat och blixtrat. Det innehöll ordentligt med vatten så det blev stora floder från dom högre regionerna ner mot centrum där jag befann mig. När det började stod jag i en busskur och väntade på buss 27 som ska ta mig tillbaka till mitt hotell. En del bussar är trådbussar och är så att säga eldrivna. En tanke jag fick när åskan mullrade och blixten troligen slog ner inte allt för långt från centrum och jag befann mig. En jäkla knall så folk i busskuren blev ordentligt skraja. Ändå gick många med paraply!? Är inte det de som får golfare att drabbas av blixten eller är det själva golf svingen som blixten tycker om?! Ja, det var inte det jag funderade på, tillbaka till trådbussarna. Om blixten slår ner i strömtrådarna tar bussen ett jätteskutt framåt då eller blir det kanske rentav en ordentlig ”burnout” och en riktigt bra sluthastighet på bussen. Vad tror ni?

CentraltCentralt, deras Sergelstorg kanske…

Rida kan manRida kan dom nog nästan alla…

MarcoPoloHan var före mig…

Det kan ju kanske vara så illa att vi alla i bussen helt plötsligt ingår i en jätte ”barbeque” så när man går ut, om man nu kan det, så är man genom grillad och kanske sotsvart…   😉

Panik utbryterPanik utbryter, den har slitit sig…

DinosauriebenDet hittas ben av dessa varelser här i Mongoliet och i Kina vad jag vet. Misstänker att det är därför denna utställning finns på torget…

Något annat facinerande i det här landet som inte har ett dugg med ovanstående att göra är kvinnorna. Dom är extremt feminina. Tajta kjolar och riktigt höga klackar på skorna, och ändå är det som borde vara trotoarer rena terängbanan. Ser lustigt ut när dom går med dessa höga klackar och det är grushögar och stensamlingar där dom ska ta sig fram. Som att se en svensk tjej i blåbärsskogen med högklackat och kanske en svampkorg till kjolen…   😉

FenrisulvenFenrisulven?! Delar vi samma mytologi…

DöskallarFinn fem döskallar och vinn en femöres kola. Mycket döskallar på denna hoj. Ser tuff och hård ut…

Liten HondaTill skillnad från den här 110 kubikaren. Men nog vore den här en snyggare hoj en den moppen jag har i Thailand…

Castrol butikMin Castrol butik i Ulaanbaatar. Hon hade Castrol Power 1, den oljan som jag har i min motorcykel. I bakgrunden hotellet jag bor på…

Ja, ja, dom kryssar fram med stor säkerhet och verkar inte ha några problem med underlaget. Jag tycker det kan var pyssligt att gå på vissa ställen med mina skor av typ promenadskor. Fast det klart som med allting, träning ger färdighet.

Vacker dekorHusen är vackert dekorerade men behöver en uppsnyggning…

Varför murar man så härVarför lägger man in tegel i väggarna på det här sättet? Kan någon besvara den frågan…

Jag har inte fotat tjejer och deras skor då det kanske misstolkas. Ni får skapa en fantasibild av det.

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 svar på El och elsäkerhet…

 1. ove öhbom skriver:

  Fan, det är ju galet att behöva vända en gång till.
  Måste vara ett rackarn’s surt äpple att bita i…
  Går det inte att ta sig in i Kina på mc?
  /Ove

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Ove!
   Ja, det var bittert. Jag tror inte att det går att ”köra” in i Kina på motorcykel annat än att man har köpt en guide från någon av dom statligt godkända resebyråerna. Däremot är det, enligt tullarna, inga problem om man kommer med bil!? Vet inte om man kan nå känsligare områden på två hjul. Konstigt är det men som sagt någon tredje gången gillt tror jag inte att det blir. Men man ska aldrig säga aldrig… 😉
   Vi hörs
   DanneÅ

 2. Bernt Gustafsson skriver:

  Hej Dan!

  Jag har med stort intresse följt Din mycket läsvärda blogg! Tack för att Du lägger så mycket tid på att skriva och e-uppkoppla!

  Jättesnopet och tråkigt att det åter blev stopp vid kinesiska gränsen.

  Jag hade i samband med att Du anträdde färden massvis med frågor rörande de erfordeliga dokumenten för att få in MC:n i Kina. Vilka tror Du var de kritiska dokument som Du saknade och som omöjliggjorde gränspassagen?

  Om det skulle ”skita sig” funderade Du då kring en plan B = båtfrakt till Vietnam för Dig och MC:n från någon hamnstad i närheten av Vladivostok. Har Du nu förkastat denna reservplan? (Varför?)

  Det är roligt nästan jämt!

  Fröjdsamma hälsningar
  Bernt

  • Dan Åström skriver:

   Hej Bernt!

   Plan B blev förkastad då jag inte fick någon svar om fartyg som åkte söder ut. Sedan är det det där med visum till Ryssland, inte helt lätt det heller. Nu ska motorcykeln i trälåda och transporteras till Sverige via, tror jag, Hamburg.
   Varför Kineserna inte vill ha in motorcyklar vet jag faktiskt inte. Man kan komma in i China om man betalar för en guide och hans transport samt mat och uppehälle. Är det en ”politruck” man får med sig kanske?! Att dom inte ser motorcykeln som persontransportmedel som det sades vid gränsen köper jag nog inte. Tror det kryllar av motorcyklar i Kina just som persontransportmedel.
   Dokument är nog bara något man säger för att så att säga avsluta avvisningen på ett mjukt sätt… 🙁

   Vi kan höras när jag kommer hem i september om du är intresserad av en Kina resa. Nu åker jag till min flickvän i Thailand, hon har varit orolig och längtar efter mitt sällskap.
   DanneÅ

 3. Thomas Fridzén skriver:

  Spännande resa. Skulle gärna vara med om man hade råd. Men var har Bjarne tagit vägen?

  • Dan Åström skriver:

   Han flög hem till Sverige i lördags.

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Thomas!
   Stressad i morse. Var och packade motorcykeln i en låda. Den åker för sig själv hem till Sverige och jag fortsätter till min dam i Thailand…
   Han skickade ett meddelande till mig på fredagskvällen att han hade flygtid på lördagen och att han sedan skulle upp till Åre och skärmflyga. Det är allt jag har hört från honom.
   Den vart lite ”kaputt” själva resan. Trött på Kineserna och deras stängda gräns, eller så kanske man inte ska säga. Pratade med ett Tyskt par och dom hade alltså köpt sitt inträde till Kina för 5.000 Euro. Det är pengar det troligen handlar om. Därför statligt godkända resebyråer…
   Man kan resa i den fria världen, den är stor nog…
   Ha det
   DanneÅ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *