Ja, livet är inte lätt…

Nu har jag snart jobbat i över ett år för att få min motorcykel över Kinesiska gränsen. Något resultat har jag inte nått ännu men envis som jag är så har jag inte gett upp ännu…

Jag planerar faktiskt att åka på vinst och förlust i månadsskiftet juni/juli nu i år, alltså 2013. Vad som händer vid den Mongolisk/Kinesiska gränsen åter står att se…

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ja, livet är inte lätt…

 1. Bernt Gustafsson skriver:

  Hej Dan!

  Är alla Dina dokument för resan genom Ryssland och Mongoliet klara?
  Har Du lyckats få visum utan att boka/betala några hotellrum alls?
  Vilka handlingar har Du för närvarande tron att är tillräckliga för att komma in i, genom och ut ur Kina?
  Har Du fortfarande bilden att något carnet inte kommer att behövas?
  Har Du fått någon klarhet rörande eventuellt krav på kinesiska registreringsskyltar?

  Jag ser med stort intresse fram mot vidare info om Din planering och önskar Dig all lycka och välgång på färden!

  Fröjdsamma hälsningar
  Bernt

  • Dan Åström skriver:

   Hejsan Bernt!
   Nä, alla dokument är nog inte klara. Håller just nu på att försöka få en Rysk inbjudan för att på det sättet slippa boka hotellrum och ha givna körsträckor. Det är ju som du vet inga problem att köra i Ryssland men jag tycker inte om att behöva köra en given sträcka då det kanske dyker upp saker jag vill se och utforska. Jag tycker om att köra utan att måsta, så att säga. Sedan blir det en Carnet bland dokumenten men om det kan blidka den kinesiska tullen det får nog tiden utvisa. Vad gäller registreringsskyltar så har jag inte fått någon klarhet i den biten. Dom är hemliga med att ge information och det verkar nästan helt omöjligt att få något skriftligt från dom. Jag har börjat med en plan B om det inte fungerar att få in motorcykeln. Den går ut på att åka till en hamnstad som ligger öster om Vladivostok, kommer inte ihåg namnet på den men det verkar vara en stor hamnstad med mycket sjöfart till och från Ryssland. Har även en kontakt med en Syd Korean som har hand om båtfrakter sedan tiden i Ulaanbaatar som jag ska försöka få att hjälpa mig med plan B och i så fall skeppa mig och motorcykeln till Vietnam. Jag vet inte riktigt hur allt ska fungera men det är ju ett äventyr i sig…
   Vänligen
   DanneA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *