Nu har jag lugnat ner mig…

Skapad av Dan Åström 07 jun, 2011 14:39

Hej mina vänner och alla som jag känner! Nu har nerverna slutat dallra. Först ringde Anita från Visum Direkt i fredags och sa att jag bara har fått 5 dagars visum till Ryssland. Pust!!!

5 dagar och cirka 7000 kilometer. Det blir tuffa dagspass…

Men hon tillade att ambassaden hade skrivit fel och att dom skulle kontakta ambassaden igen (på måndagen den 6 juni 2011!?) för att få skrivfelet tillrättalagt.

Själv har jag gjort långa dagar i garaget och skulle ut för en test repa på söndagen. Det blev lite blandat test och inköp. Hur som, jag åkte ut till polaren Krister i Vallentuna och vid ankomsten upptäcks ett rättså kraftigt oljeläckage som hade gjort bakhjulet ordentligt svart… 😉

Nu börjar nerverna spöka, planeringen var att åka till Karlskoga på jungfruturen måndagen den 6 juni. DET BLEV SÅ ATT SÄGA INSTÄLLT!!!

Hinner inte själv skruva något, klockan är redan 18:30 och jag som alla andra måste äta och sova också. Bestämmer mig för att försöka gråta lite mot Yamaha Centers verkstadsmottagare på måndagsmorgonen. Bra firma, öppet nästan jämt, även måndagen den 6 juni 2011 som är Sveriges nationaldag och är röd i almanackan.

Kan knappt sova på natten, hur faan ska det här fungera. En vecka kvar och strul med hojen. Ingen möjlighet att göra något själv då jag inte finns där hojen är. Faan, faan…

Sagt och gjort, måndag morgon hos Yamaha Center i Haninge, en lång historia men i slutändan kommer (ska jag gissa verkstadschefen) och hör min berättelse om pest och pina.

-Har du cykeln här?

-Nä, men jag kan hämta den!

-Ja, jag ska egentligen inte jobba idag men hämta den så ska jag titta på den.

Det var så att jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka.

Hem och väcka upp dottern Li så hon kan köra följebil tillbaka till Yamaha Center. Lämnar hojen där och åker hem. Packar väskan och åker vidare till min älskade arbetsplats på Karlskoga Hotel.

Vad skulle man göra utan en arbetsplats?!

Nu när jag sitter här och skriver så ringer dom från Visum Direkt, alla 4 visumen är klara. Jag skaffade bara visum till Ryssland, Mongoliet, Kina och Thailand. Visumet till Lao skaffar jag vid gränsen. Det är inte så komplicerat att komma in där.

Det finns några sista justeringar på hojen som jag får göra samma dag som jag ska resa. Visst låter det som att tid saknas, eller hur…

Skall göras på hojen: spänna kedjan, sätta på framblinkers, borra ett par större hål i främre bromsskivan för mitt nyinköpta lås med larm i. Det var nog allt förutom att knäppa ihop packningen också…

Nu ska jag meditera på min arbetsplats…

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Nu har jag lugnat ner mig…

  1. DanneA skriver:

    Skapad av Peo Bäck 08 jun, 2011 13:29
    Hej. Häftig resa.
    Avundsjuk, samtidigt som jag inte skulle våga göra en sån resa själv. Jag kommer att följa din reseskildring och hoppas på täta uppdateringar.
    Mvh. Peo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *