Nu hoppas jag på en lösning inom tre dagar…

Ulaanbaatar den 18 juli 2011, kl 06:30. GMT +8.

Går dagen var bara rundvandring på stan. Inget märkvärdigt. Var inne i ett stort varuhus och konstaterade att det är 85% varor för kvinnor och 15% varor för män. Männen vi kan köpa skor, T-tröjor, skjortor, byxor och möjligen någon väska för resan. Resten tillhör det andra könet. Och det är mycket bijouterier, oändligt med olika kläder och oändligt med krämer och smink för att göra sig vacker.

Måste upp och se vad det är…

Ett tempel var det och dom tog inträde så jag hoppade över det. Har sett mig less på tempel i Thailand, dom är vackra men det blir lite samma sak hela tiden…

Lite färddata kan man lägga till från GPS:en, den säger följande om resan:

Total distans:                        9.226 kilometer

Maxfart:                               139 km/h

Medel förflyttning:                      55,4 km/h

Total medel förflyttning:                      32,6 km/h

Max höjd:                            1.743 m – vet inte om det var vid Uralbergen eller vid Bajkalsjön jag nådde dom höjderna. Det var riktigt högt på båda ställena faktiskt.

Staketstolpe, alá totempåle eller hur…

Med tillhörande grindstolpe. Rena vilda västern känns det som.

Idag hoppas jag få svar från dom tre transportföretagen och från Sveriges Exportråd, Swedish Trades kontor i Beijing. Jag får ta ställning till vad jag ska göra beroende på dom olika svaren. Inget är ännu uteslutet helt och hållet. Jag börjar i och för sig tröttna på att sitta fast här och skulle bra gärna vilja komma till Thailand. Den mongoliska maten passar inte riktigt mig som är köttätande vegetarian. Här är det bara kött som gäller. Kanske förståeligt när man ser omgivningarna. Tror att det är svårt att odla något här då det är ont om vatten i hela landet.

En vanlig syn som jag sagt…

En läcker skylt för vindrutan. Skulle vilja ha en sån…

Drog in till centrum för att uppsöka en Indisk restaurang som fått fina vitsord. Den låg i väldigt centralt i ett hotell som heter Imperial. Hotellet låg på en bakgård skulle man kunna säga men var säkert 5 stjärnigt. Den Indiska restaurangen höll vad den lovat. Jätte god kebab åt jag och som förrätt fick jag en sallad. Fantastiskt att få grönsaker till och i maten. Underbart gott är det. Sedan gick jag runt lite i centrum och efter det så var det bussen hem, inte långt men tar en jäkla tid. Tror man går på samma tid, i alla fall inte mycket längre tid för en promenad. Men då har man temperaturen, det är varmt. När man åker buss så är det trafik kaoset som tar tid, det är jätte rörigt i trafiken som jag skrivit tidigare. Och så ska alla försöka veja för gropar och hål i körbanerna samtidigt som man blockerar alla korsningar vid ljusomslag och så vidare och så vidare.

Behöver inga kommentarer eller hur…

Finns lite hojar här oxå. Undrar bara var dom får tag på sina delar…

Har ringt och stött på några av transportfirmorna, får se om jag fått något pris. Måste flytta mig och datorn mot hotellrumsdörren, sitter som klistrad vid den med datorn på en stol och själv sitter jag på väskbänken för att nå det lilla jag kan nå av bredbandet.

Rida börjar man med i unga år. Jag har sett småbarn på hästryggar när jag åkte ute på stäppen. Dom vallade får eller kor med sin häst och sina hundar. Idylliskt…

 

 

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nu hoppas jag på en lösning inom tre dagar…

 1. Lelle skriver:

  Låter kul! Du har en full pub. Själv sitter jag full på en pub. I Polen. Kram

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Lelle!
   Är bluesen bra? Om du sitter full på en pub så kanske du inte vet… 😉
   Här är alltså pubarna fulla av fulla…
   De du!!!
   Ha det bra
   DanneÅ

 2. zinto skriver:

  Tjena Danne siter du full på en pub ,likså lelle i polen, , bara alkisar som skriver och mailar . Jag har en lösning till dig —
  sälj hojen, och köp, en kina hoj i kina ,och åk vidare.
  Så fortsätt nu resan till thailand , så håller jag ölen kall och vodkan varm åt dig.
  Sir Zinto

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Zinto!
   De är det jag alltid sagt, du har ett hjärta av guld…
   Tittade faktiskt på en rättså fin kinahoj. Bra pris
   här i Ulaanbaatar, 5.000 svenska riksdaler för en
   välutrustad 150 cc hoj. Den ser dessutom ut som
   en motorcykel inte som en scoter… 😉
   Vi ses snart hoppas jag.
   DanneÅ

 3. olof bergius skriver:

  just det gör nu som sir Zinto säger, du får inte ge upp nu

  Olle

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Olof!
   Ja, men ”sir Zinto” kan faktiskt inte få mig att köpa en Kina hoj då jag inte kan äga den. Lite svårt tror jag om jag köper den i Kina och sätter Myggdalsvägen i Tyresö, Sweden som hemadress. Eller vad tror du?!
   Hur går det med erat projekt att kolla alla T-banestationer och puben som ligger närmast stationen? Ni har väl inte lagt ner projektet för det lät rättså läckert?!
   Blir det något Thailand nästa år?!
   Vi hörs och ses
   DanneÅ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *