Så blir det sista natten på samma plats…

Ulaanbaatar den 3 juli 2011, kl 10:30, GMT +8 (är riktigt!!!)

Stod så i en guidebok som jag hade i hela en och en halv timme. Nu på morgonen åkte mina nya vänner från Spanien. Dom ska utforska Mongoliets ödemark och åker alltså väster ut för att ta sig till Kasakstan och vidare hem till Spanien. Jag är inte den enda token som far runt på motorcykel. Förutom Fernando & Veronika har jag sett rätt så många hojåkare, mestadels BMW cyklar men även tre stycken HD-åkare, dom mötte jag vid Bajkalsjöns östra sida. Sedan har jag sett en massa racer hojar, men det har troligen varit välbeställda ryssar som åker i sin näromgivning. Jag gick upp på rummet och fortsatte tvätta alla packningsattiraljer såsom sidoväskor, stora korven eller vad man nu ska kalla den, samt alla packremmar. Nu ska allt vara rent och jag blir som en ny globetrotter.

Åka hoj är ett härligt bärande på packning. Dom bodde oxå på 4:an och hade minst två vändor med bärande…

På väg ur garaget…

Så skiljs våra vägar. Kanske vi möts igen någon stans…

Ning lyckades inte hitta delar till min Yamaha XT600E därför att man har andra reservdelsnummer till den i Thailand. Troligen i hela Asien. Jag ska fladdra runt lite på InterNet och se om jag kan hitta någon sida i Malaysia eller kanske rent av i Thailand. Jag tror att E:et står för Europa och kanske även övriga västvärlden. XT:en är nästan identisk med TT600 och det är en endurohoj som jag tror det gått rättså bra för i tävlingssammanhang.

Sedan ner till motorcykeln i garaget och plockade ner den för att kolla avgasventilen. Spelet var stort men den var fortfarande fixerad i sidled. Det är viktigast! Justerade ventilspelet på den ventilen och fick hjälp av ägaren till hotellet som assisterade med att hålla ficklampan och även lossa vissa skruvar. En trevlig stor herre. Drog även om bensinledningarna då dom troligen har ställt till problem med någon form av luftficka. Tror att det är problemet med hackningar och annat elände, orsaken till varvtalsbegränsningen. Vi får se!!!

Hittade en japansk killes hemsida med priser och reservdelsnummer till XT:en. Priserna var väldigt bra så jag skrev ett mail till honom och frågade vart man kunde beställa delarna. Det gör jag av försiktighetsskäl i Nings namn och hennes motagaradress för dom tycker nog inte att vi rika västerlänningar ska köpa för bråkdelen av deras reservdelspriser…    😉

Vi får se om han svarar!?

Så här bygger man i Mongoliet. Tjock yttervägg och sedan frigolit och en ännu tjockare innervägg. Klimatet tror jag är bistert på vintern…

Landet med den blå himmelen har förändrats. Himmelen är blygrå och fuktigheten är väldigt hög. När jag gick för att hämta tvätten jag lämnat in, (som inte var klar, allt skiter sig…) så började det blåsa riktigt ordentligt och sedan började regnet. Som tur var   😉   fanns en pub inom räddningsavstånd, så två mörka mongoliska öl för det facila priset 2.000 tugrik per styck. Kan nämnas att ett kilo apelsiner eller om det nu är mandariner kostar 2.200 tugrik.

När jag var gående till tvätthämtningen lyckades jag även hitta affären till mannen som visade mig tvättinlämningen så jag var inne och skakade hand med honom, tackade och bockade väldigt artigt. Om dom säljer apelsiner i morgon när jag hämtar tvätten så ska jag köpa ett kilo till honom, mest som en gest.

I övrigt inget nytt under himmelen. Nu ska jag förtära sista biten av melonen samt äta några apelsiner och kolla på dummburken. Få se om man blir dum, det kan ni avgöra när ni läser morgondagens inlägg

 

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Så blir det sista natten på samma plats…

 1. Janne skriver:

  Tjena Danne
  Riktigt kul att följa din resa jag trodde att ,Mongoliet var slättland med nomader i
  tält och på hästrygg.Kina resan ska bli kul att följa, den enda kinesiska jag kan är
  tjipeng= tjikosing.Jag undrar varför ser alla bilder att komma ifrån Scan-Pix studion
  i Nacka ,Mycket Trollbäcken ,Vendelsö och Norra Botkyrka.Avd. Konspirationsteori.
  (1:28 idag farten och flåset börjar komma)
  Ha det
  Janne

  • Dan Åström skriver:

   Tyst Janne!
   Det är andra som läser det här oxå. Du kan väl hålla inne med att du känner igen Scan-Pix bilderna. Faan vad jag är trött på Ravioli ska du veta. Nästa resa jag gör går till månen, ska du med… 😉 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *