Dagarna går och jag åker MC…

den 16 juni, kl 23:30

Har just duschat och landat.

Är i Ivanovo, N 57.00404, E 040.97927 Så, nu kan ni hitta  mig, kanske.

Dagen har varit regnig och började dåligt med att hojen inte startade. Felet från igår. Fast jag måste fria mekanikern från Yamahacenter, det var inte hans fel. Felet visade sig vara ett bensinfilter som var igen satt av sin egen packning!? Hur faan kan man sätta in en packning i ett bensinfilter som inte tål bensin??? Biltema…

Nåja, tillslut blev filtret bortplockat och hojen går bra, men inte som den ska gå. Kan den där jävla packningen farit ända in i förgasaren?! Mycket troligt, slemig sörja.

Hur som, färden fortsatte i regn och rusk. Börjar kännas dystert. Kan inte ta kort. Nästa kamera jag köper ska vara en undervattenskamera, spelar ingen roll om det regnar eller ej. Bara skjuta bilder över allt.

Fast det klart, man blir lite inbunden och vill helst bara förflytta sig bort från regnet. Nästan som tunnelseende. Inte så mycket för att springa runt och ta bilder trots allt…

Tur att man har kläder för den höga fuktigheten. Börjar nästan fundera på att sätta i fodret för att höja värmen lite. Små kyligt…

Till slut så har jag passerat dom stora farlederna och kommer in på en sagolik hojväg som slingrar vackert i landskapet. Men inget för Oves jätte Kawasaki för det var ingen vidare asfalt, gropar och hål lite över allt och där emellan är det modell tvättbräda. Men underbart att marcha runt 80-100 på XT:en. Den bryr sig inte om hålen eller vallarna. Den bara flyter fram…

Glider mellan vackra men fallfärdiga hus i små byar. Även en och annan liten stad.Ingen snackar engelska, varken gammal eller ung. Några försöker hjälpa till andra bara vänder och går. I Ivanovo snurrar jag länge för att hitta ett hotell. Tillslut så frågar jag några taxikillar. Visst, för 100 rubel så lotsar dom mig till ett bra hotell. När man kan tjäna pengar då lägger ner lite energi på språkförståelsen, så är det även i Thailand och troligen i resten av världen. 2.600 rubel för en natt, rättså OK! Klart över min planerade budgett. Den ryska boende budgetten har spruckit men bensinbudgetten ger överskott… Gungor och karuseller…

Försökte köpa SIM-kort idag. Inte tillåtet med mitt visum eller vad det nu är som styr. Hon visade på några siffror i en registreringslapp som jag fått. Lovar att jag har mycket papper. Det räcker inte på långa vägar med visum…

Ska försöka köpa ett SIM-kort av någon annan och låtsas att jag inte har det där papperet med mig. Vi får se om det går! Det kanske slutar med att säljarn hamnar i gulag! Var hamnar jag i så fall?!

Nu är det natti natti…

Publiceringen går inte i kväll. Hittar inte det lovade nätverket. Var nere och stötte på men dom tittar på mig som ett UFO…

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagarna går och jag åker MC…

 1. LENNART ÅSLUND skriver:

  intresangt läsning Danne

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Lennart!
   Ja, det har som sagt varit en intressant och trevlig resa. Fast slutet vart inte som jag ville. Det gäller att förbereda sig för den Kinesiska tullens syn på min motorcykel till nästa år. Den är i och för sig fortfarande i Kina men i träemballage och fast, eller i alla fall, orörlig för tillfället. Hoppas att dom ska släppa fram den till hamnen så att jag får den till Stockholm. Har lite småpyssel på den, byta avgasventilen och fixa till bakbromsen. Det är ju handgjorda grejor där nu och jag vill nog ha lite bättre än det. Som nödåtgärd har den ju fungerat men inte så där jättebra.
   Vi får se om bloggen blir bättre 2012… 😉
   Hälsa till alla jag känner.
   DanneÅ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *