Jävligt hög luftfuktighet…

den 16 juni.
Tidig morgon och flott hotell. Vaknar av att det fortfarande regnar. Det smattrar mot mitt takfönster. Det har regnat sedan jag åkte av färjan. Inte kul, men det är väl min vanliga otur. Vi får se om regnet rör sig i samma riktning jag så jag slipper se solen på alla 14.000 kilometer. Har väl avverkat c:a 1.000 av dom nu. Nu är jag i Tjerepovets med kordinaterna N 59.15080, E 037.93945.
Det är grader med decimaler (hddd.ddddd°) och med beteckningen WGS84.
Dagens sträcka blir efter väg P104 Rybinsk för att sedan växla till P151 o.s.v.
S:t Petersburg var stort. Tog en jävla tid att komma ut.
Jag svängde av vid IKEA mot Murmansk efter lite hjälp från några poliser. Ingen pratar engelska!? Väldigt svårt att kommunicera…    😉
Åkte sedan upp mot staden Ladoga som såg ut att vara öde och förfallet men det bodde folk i dessa fallfärdiga kåkar. Hur som så var det vackra gamla träbyggnader.
En gata i Ladoga, pittoreskt eller hur

I behov av renovering kanske, men väldigt vackert…

Tänkte på Börje, det vore något för honom att sätta tänderna i. Hur som, jag hittade en bankomat vilket var målsättningen för avstickaren till Ladoga. Den satt monterad i en träkåk inrymmande en bank som inte skulle duga som bostad i Sverige. Det var inte vad mina ögon sökte. Jag stannade i korsningen för att fråga någon och
råkade se folk stoppa in plastkort i något som satt i träfasaden. Fast det klart, spränger man den här, då är det nog inte färg-TV på det kommande rummet och maten blir nog vatten och bröd.
Ett kaffé som jag stannade vid…

Hojen börjar gå dåligt, varvar inte ut som den ska. Tror att plastpåsen under sadeln, som innehåller GPS-spåraren,  som jag var noga med att tejpa fast och som mekanikern av någon anledning hade nosat i och därmed förstört lite av fixeringen, har börjat åka runt. Den sitter vid luftintaget och jag tro att den stryper inluften. När jag var hos Yamahacenter hade jag inte någon ”silvertejp” att
fixera om den med. Gjorde vad jag kunde, men det räckte tydligen inte. Sedan är det sådana banala saker som att justera ventilerna, skulle ha gjorts i Karlskoga men av anledningar som ni redan har läst, inte vart av. Det är bara luftfuktigheten som hindrar mig från att göra dom små ingreppen.
I övrigt så kan man väl säga att dom har mycket skog i Ryssland, väldigt mycket. Dessutom ser det ut att vara ett mycket bra land att plocka hjortron i. Stora myrar. Man kan åka efter en myrsida i timmar. Bara så ni vet…
Det ser fattigt ut på landsbyggden men det har ni nog redan trott. Husen kan i vissa fall vara vackra men i ett bedrövligt skick. Man ser ut att vara nöjd med det lilla.
Nu är det frukostdax…

 

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Jävligt hög luftfuktighet…

 1. Elsie skriver:

  Hej Dan!
  Lycka till på färden. Ta det försiktigt hälsar din kusin Elsie 🙂

  • Dan Åström skriver:

   Hej Elsie!
   Vad snopet!
   Men ryktet sprider sig fort. Förstår att du talat med bror din.
   Jag tackar och bockar för omsorgen.
   Vi hörs
   DanneÅ

 2. Jesper skriver:

  Häftigt att det växer träd uppe på det där tornet!

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Jesper!
   Jag kan bara säga att det växer träd på en hel del hus här.
   Mycket förfallet och i dåligt skick. Många byggnader är väldigt
   vackra men ser bedrövliga ut…
   Ska publicera fler husbilder när det slutat regna så jag vågar
   ta fram kameran.
   Ha det
   DanneÅ

 3. Börje skriver:

  Verkar som du rör dig snabbare än planerat?Mycket att se iallafall.Av bilderna att döma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *