Fiskelyckan var bra!

Tyresö den 3 oktober 2012.

Jag var och köpte tre olika magneter. En med böjlig lång arm och två med utdragbara armar typ teleskoparmar. Två var för stora för att få ner till botten i motorblocket, det var dessutom för starka magneter på dom. Det gjorde att dom fastnade på allt möjligt när jag försökte sänka ner dom i motorblocket, men en var liten och smal. Den fungerade fint. Jag fick ner den till botten på motorblocket med lite trixande. Lite fiskande och upp kom kolvbultens låsring. Skönt!!!

Så där, nu ska man kunna känna sig lugn igen…

Ja, det är mycket att tvätta bort. Väldigt mycket sand från Gobiöknen ligger i kedjesprejsfettet. Nu är det hyfsat rent igen…

Fördelen är att allt blir genomgånget igen. Rent och snyggt samt uppsmort. Svingen som var skuren när jag köpte hojen är OK nu.

Mina beställda reservdelar lyser med sin frånvaro vilket ger mig lite tid att djupdyka i hojens funktionsdelar. Alltså så kanske den blir lika fin som den var vid första resans start. Har tagit isär baksvingen och kollat upp alla nållager och bussningar. Allt såg bra ut, kanske beror det på fettet som jag använde vid förra montaget. Fettet heter Maxima och är vattenfast och har hög temperaturtålighet. Jag skulle gärna vilja hitta ett annat fett som finns på patron som ersättning för Maxima fettet men har faktiskt inte hittat något som kan tävla med det. Det blir med andra ord samma fett den här gången också…

Någon som kan tipsa om något bra alroundfett på patron?!

Ren och fin samt uppsmord baksving. Klar för montage igen…   🙂

Mycket att göra…   🙁

Det känns som hojen blir mer och mer isärplockad, det kan stressa mig lite men det kan vara förebyggande trots allt. Jag har som vanligt lite ont om tid. Åker till Thailand om några veckor och kommer tillbaka när snödropparna både faller och tittar upp…   😉

Då är det inte så lång tid till den nya avresan. Månadsskiftet juni-juli 2013 är målsättningen.

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *