Livet rör sig sakta för oss pensionärer…

Torsdagen 2016-06-30.

Det har varit några dagar av intensivt arbete. Det är ju såklart inte så man tar i hjäl sig direkt men det kan vara påfrestande att jobba i 34 gradig värme, även om arbetet inte är att bära sten.

1 - EnergizerNu ska det bli elektriskt i trådarna runt garaget..

Projekten har varit två. Det första var att få ut hundarna ur garaget, för jag har tröttnat på att dom pissar och skiter där. Jag har försökt att lära dom veta hut men det har inte fungerat. Senast jag var i Sverige köpte jag en bok som handlade om hunddressyr och tjejen i kassan frågade lite fint vad det var för ras på dom jag skulle undervisa. Akita Inu sa jag och hon replikerade med ”oj, det är en utmaning”. Nu har jag förstått vad hon menar med de orden. Hundarna heter Pepsi och Akita. Pepsi är hane och Akita är hona, och dom är precis lika envisa som jag själv. Säger jag till dom att gå eller göra något så gör dom tvärt om. Dom måste ha fått en gen av mig, hur nu det har gått till.

6 - MonsternaDom tycker om att göra allt man inte vill att dom ska göra. Så som att vara på bord och liknande…

Ja, ja, jag har gett upp inlärningen vad det gäller dom. Dom är perfekt fungerande vakthundar med en tugga från nästan varje granne vi har och i samband med tuggan så blir Ning dränerad på några 1.000 Bth för uppsökande av sjukvård och tillhörande sprutor. Tomten är kringgärdad med stängsel men Pepsi har lärt sig öppna grinden om man inte låser den vilket alltså har resulterat i att han är ute och tuggar på grannarna. Nu mer är vi väldigt noga med låsningen av grindarna, så klart. Inte för att vi missunar honom smakprov av grannarna utan för att det blir dyrt.

2 - Simpel centreringSimpel centrering för borr och skruvhål. Saknar verkligen en arbetsbänk. Det är thai-style att jobba på golvet…

3 - Första distansen för elledningenSå här ska grunden för elstängslet  se ut. Enkel och billig konstruktion…

Hur som helst, det blev en inköpt ”energizer” från Kina för att sätta upp ett elstängsel runt garaget. Det är apparaten som skickar ut pulser med hög volt men inga ampere, alltså bara obehagligt men ofarligt. Det vart bråttom då jag ledsnat på att sanera garageytan och alltså lite av en inprovisering men fullt fungerande. Ska beställa lite bättre grejor från Sverige som syster och svåger ska vidarebefordra till mig. Det ska bli en vettiga grindar med isolerade handtag, en bättre tråd för elen så man ser den och liknande små prylar. Jag vill kunna öppna och stänga garaget utan alltför mycket krångel. Tanken är oxå att när jag öppnar garaget ska jag stänga för resten av tomten så jag inte behöver låsa in hundarna i sina respektive burar när bilgrinden ut öppnas. Burarna har vi i alla fall användning för när vänner och bekanta kommer på besök.

4 - Fördiga för väggmontageKlart för montage på stolpar och väggar. Det blir rör för att flytta ut elledningarna lite mer än ändhylsorna. I bakgrunden bilgrinden som inte går att öppna utan att Pepsi springer ut och tar sig en provtugga av någon granne…

Projekt två var en ställning för att stoppa vindrörelser vid TIG-svetsningen, alltså en skärm. Det vart inköp av diverse PVC-rör och tillhörande rör attiraljer för att tillverka ställningen. Bra grejor och enkelt att handskas med. Vanlig såg fungerar att kapa rören med. Sedan lite inköp av rörhylsor och, troligen, kontaktlim för att montera allt. Nu ska jag ”bara” hitta något att sätta i den tillverkade ramen för att få mindre vind vid svetsningen. Vet inte riktigt vad ännu.

7 - Monterade för tråddragningSe vad snitsigt det vart och ändå så billigt…

Kanske en plexiglasskiva då den är transparent och man inte förlorar något ljus, annars får det bli någon kraftigare duk med öljetter och upphängd i krokar. Det blir till att vandra runt och se vad som finns. Ställningen vart i alla fall bra och jag funderar på att göra en till. Förvaring har jag kollat på. Den eller dom, går att hänga under garagetaket i ”takbjälkarna” för att få dom ur vägen när man inte behöver dom. Smidigt och utan att jag behöver ducka när jag går under dom. Alltså är dom ur vägen.

9 - Missnöjd Pepsi utanför elstängsletMissnöjd Pepsi, kommer inte in i garaget längre. I förgrunden en ram som ska bli vindskyddet. Tror en till kommer att tillverkas…

Det tar tid innan jag kommer till själva svetsningen med andra ord…

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *