Vi blir vad vi äter…

Den 21 juni skriver dom i tidningen ”Bangkok Post” att thailändska hälsovårdsmyndighet har gjort ett tillslag på en matmarknad i Bangkok.

Det efter lite oro och angående grisköttets kvalitet från thailändare boende i Bangkok. Hälsovårdsmyndigheten bestämde sig för att gå in och titta på grisköttet som såldes på en av Bangkoks stora matmarknader. Det var provtagning i god tradition och man hittar Borax i grisköttet hos 50% av säljarna. Vad är Borax?!

Självklart så vart Wikipedia en informationskälla, och vid sökning på Borax Bangkok fick jag hur många träffar som helst där man frågade var man kunde köpa Borax. Låter både hoppfullt och hälsosamt. Tittade lite närmare på bara Borax. Ett flamskyddsmedel! Verkar sjysst att ha i maten. Att man har det i gardiner och liknande är väl bara det under lupp i Sverige, men att doppa fläskkotletten i Borax känns inte riktigt som optimalt hälsosamt.

Vid en intervju av en säljare som ville vara anonym (konstigt!) så blandar samtliga Borax i grisfärsen. Detta görs för att den ska se färsk ut väldigt länge. Alltså bättre än att ändra datum på förpackningen, vilket jag inte tror fungerar här. Thailändska människor är väldigt duktiga på att se vad som är färskt och vad som är gammalt. Det ligger nog i deras sätt att sedan förhistorisk tid handskas med matvaror på dessa spännande dagmarknader.

Nåja, nu när jag har ätit stora mängder flamskyddsmedel så ser jag vissa fördelar. Den första jag funderar på är om man ska bli brandsoldat inom räddningstjänsten i Sverige då man troligen kan gå rakt in i elden utan några större risker. Man skulle nog kunna göra sig en rejäl hacka på sin flamskyddade identitet.

Nästa sak som gör mig glad är efter livets slut. Jag har levt ett liv där jag alltid gjort det jag velat göra och i unga år var det en hel del bus och vida svängar av det slag som gör att man såg fram emot att klara sig ända fram till preskriptionstidens utgång. Nu är det historia och ligger långt, långt bakom mig tidsmässigt. Det är alltså inget som oroar mig längre. Men är man troende så kanske man mår dåligt av hotet att man ska brinna i evigheter.

Skulle det mot allt vad jag tror på, vara på det sättet. Vilken blåsning för figuren med bockfötter när man inte brinner…

Bilder på mat finns på Nings facebooks sida: Ningsnow… 😉

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *