Så var det slut för det här året…

Hua-Hin, Thailand den 1 augusti 2011, kl 15:30. GMT +7.

”Pom bai baan”, eller på svenska, jag är hemma. Alltså i mitt andra hem här i Hua-Hin. Kom till Bangkok i förrgår kväll. Det kändes skönt och hemtamt. Maten blev god och det finns både frukt och grönsaker att tillgå. Den här gången blev inte slutet som det planerades men som sagt det kommer en uppföljare nästa år, del två kan man säga. Det är inte jätte varmt och det småregnar men vattnet i regnet är att jämföra med duschen i Sverige så man behöver inte ta skydd av anledningen att det är kallt å blött. Det är inte kallt i luften och det är inte kallt av regnet. Det är bara skönt som sagt var.

Här är gränden jag bor i. Grinden är till höger om mig…

Hem nummer 2. Så här ser det alltså ut. Enkel standard men jag stortrivs på något sätt…

Nu har jag nästan ett år på mig att ta reda på vad jag saknade för dokument för att få in motorcykeln i Kina. Jag tror inte att det är så lätt längre men det ska inte vara någon omöjlighet trotts allt. Jag ska klara av det, nu kommer stjärntecknet Oxen kanske till sin rätt. Jag är inte så duktig på sådant som stjärntecken men jag har fått det predikat i hela mitt liv att Oxar är envisa. Det kanske stämmer. Vad vet jag…   😉

Utanför i gränden växer dessa underbara frukter vilt. Man kan alltså plocka dom och äta dom men det är billigt på marknaden oxå…

Hua-Hin den 2 augusti 2011, kl 10:00.

Andra morgonen och jag har fortfarande en liten Mongolisk djävul med mig i magen. Smärta och många toalettbesök, dag som natt. Han ger nog snart upp. Läste att dom har en parasit i Mongoliet som är vanlig bland befolkningen och som vi besökare lätt får. Kanske jag har fått ett besök av någon av dessa små varelser. Hur som så brukar dom lämna en efter någon vecka. Bara att härda ut, så länge det är övergående så spelar det ju ingen roll…

Någon som vill ha en ”julstjärna” så kan jag såga ner den här på kompisens tomt. Han satte en liten pinne i jorden för sisådär 8 år sedan. Nu är det ett stort träd som synes…

Tror det här blir ett av dom sista inläggen jag gör för det här året, men jag ska söka på InterNet för att klura ut hur jag lägger upp mina gpx-filer. Alltså filerna från GPS:en, det kan vara en rolig komplettering till texterna och bilderna som ni har läst och sett. Så jag säger på återhörande, eller är det återseende?!

 

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Så var det slut för det här året…

 1. Yngve skriver:

  Hej Danne,
  Jag vill passa på och tacka dig för att jag har fått följa med på din resa,det har verkligt varit trevlig läsning.
  Önskar dig en riktigt trevlig tid i Thailand,vi får fortsätta att hålla kontakten på annat sätt i fortsättningen.
  Hälsningar från ett soligt Norrbotten 🙂

  • Dan Åström skriver:

   Hejsan Yngve!

   Jag gör så att jag öppnar en e-postadress på den här domänen.
   Det är ingen jag kommer att använda men dom som vill nå mig
   för att få min ”riktiga” kan ju alltid skicka ett mejl den här vägen.
   Jag lägger ut följande adress för utbyte till riktiga adressen:

   dan@merhjul.se

   Så kan vi ha kontakt via epost, enkelt och bekvämt…

   Vi hörs
   DanneÅ

 2. Christer skriver:

  Hej Dan!
  Vill också passa på och tacka för att jag fått vara med på din resa, kul de finns dom som vågar sånt de flesta av oss bara kan drömma om, synd du fick lov att avsluta i förtid, hade vart kul att följa resten också, hoppas de går bättre nästa år. Massor av fina bilder har du visat också, bra jobbat med rapporteringen, säkert inte lätt med dåliga uppkopplingar och så alla gånger.
  Hoppas du får hem hojen nudå utan mer problem, sen är de bara att förbereda den för fortsatta äventyr.
  Ha de gott nu!

  Ha de så gott nu!

 3. Christer skriver:

  Hej Dan!
  Vill också passa på tillfället att tacka för en intressant reseskildring, sånt många av oss säkert drömmer om att göra, men som iaf jag är för feg för att genomföra. Har vart toppen med alla fina bilder också, att du tagit dig tid och ork att lägga upp dom trots många gånger säkert dåliga förbindelser med den moderna tekniken. Tråkigt att de blev tvärstopp vid kinesiska gränsen, hade vart kul att följa resten av resan, men vi får hoppas du får hem hojen utan mer problem iaf, så ser vi fram emot ett nytt försök nästa år.
  Ha de så gott nu!

 4. Christer skriver:

  Hehe…hoppsan, nu kom visst kommentaren jag försökte göra på mobilen in helt plötsligt också, förlåt om jag är tjatig, modern teknik är kul ibland…

  • Dan Åström skriver:

   Hej, hej!
   Ja, det finns ett visst motstånd mot att göra vissa saker man vill. Oftast så blir det väldigt positivt om man lyckas ta sig över motståndet och genomföra önskan. Visst finns det faror, men dom finns även runt en hemma. Trevligt att jag kunnat underhålla dig med reseskildringen och jag hoppas att det blir ännu bättre nästa år för jag tror att Kina kan vara riktigt intressant.
   DanneÅ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *