Tja, bara och bara…

Dzamïn-Üüd den 8 juli 2011. kl 23:00. GMT +8.

En hästflock på ”prärien” eller vad ska man säga. Vackert är det i alla fall. Jag har sett många hästflockar. Är det vildhästar?!

En närbild på dom ståtliga djuren…

Det var bar 227 kilometer till Dzamïn-Üüd och det trodde jag att jag skulle fixa på 4 timmar. Tjosan, vad jag bedrog mig. Det tog faktiskt 10 timmar att köra sträckan. Inga vägar utan bara vad jag skulle kalla öken. Sten och sand alltså. Inte mitt favoritunderlag med packning på cykeln, den är tung. Hade man följebil som bar packningen skulle det kunna vara roligt några timmar kanske. Nåja, ni som räknar får lägga in en framhjulspunka mitt ute i sanden. Det var i och för sig ett trevligt ställe. En kamelflock hade jag som granne och så hade jag köpt bullar och en liten flaska vatten. Felet med punkan var möjligen den lilla flaskan med vatten. Började nästan drömma om vatten innan jag nådde Dzamïn-Üüd. Nu ligger jag på mitt kanske sämsta hotell på hela resan. Rummet är rent men duschen är i delar och inget varmvatten. Men priset är fel på den standarden, så är det bara!!! Jag betalade 20.000 tugrik för rummet. Har legat på bra ställen för det priset. Det här vart fel, men jag har som sagt full campingutrustning. I den har jag något som kallas ”pocket-shower” fyller den med kallvatten och hänger upp i ”duschrummet”. Och helt plötsligt kan jag duscha…    😉

Och så finns det kamelflockar oxå, jag menar om man inte är nöjd med hästar.

Vi ska väl titta närmare på dom oxå, eller hur?! Vackra som de flesta djur. Kamelerna ser lite mer stolta ut än hästarna tycker nog jag. Någon form av aristokrati?!

Tog en sväng ner på torget, ända upplysta stället i stan tror jag. Gick runt och ville hitta en riktigt bra restaurang för att så att säga fira att jag kommer till Kinesiska gränsen imorgon.

Lite häftigt att laga punka med kameler i bakgrunden…   😉

Det vart faktiskt dyrare än hotellrummet, 21.000 tugrik. Men, wow, vilket käk. Grillade revbensspjäll från lamm med både grönsaker pomesfrittes och ris, till det tog jag en ”säsongens sallad” vilket var en stor och jätte god sallad. Allt detta sköljde jag ner med två mörka mongoliska öl, den enda ölen som jag tycker är god här i landet. I gengäld så är den ”skit god”, om man nu får säga så…   😉

En förort till Dzamïn-Üüd?!  Tänk o växa upp här…    😉

Nu ska jag sova och imorgon ska jag försöka ta mig in i Kina. Detta blir inte publicerat förrän jag har kommit in i Kina eller hur som helst inte i kväll. Har inga pengar kvar på mitt Mongoliska SIM-kort. God Natt!!!

 

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *