Weekend i Hua-Hin, och nu tillbaka i skolbänken…

Bangkok måndagen den 12 november 2012, klockan 17:15 lokal tid GMT +7.

Helgen var mest vila eller ska man kalla det ”slow motion”. Det hände inte mycket. Lördagen drack jag mitt favorit kaffe, ”gaffe bpan” som då är kaffe shake och alltså kallt. Skit gott. Till kaffet så läste jag Bangkok Post och kunde därmed konstatera att tiden har stått stilla här också. Det brukar vara känslan jag får när jag kommer hem till Sverige och läser DN eller SvD, alltså att inget speciellt har hänt medan jag varit borta.

Till vänster har jag den här utsikten…

Till höger från fönstret ser det ut så här…

Och när jag tittar rakt ut så ser det ut så här. Som ni nog förstår så står jag inte och blänger hela dagarna på den vackra utsikten…

Också Hua-Hin. Ser lite mer avkopplande ut eller hur. Här står Ning vid en ”sala”…

Här tar vi skydd från de heta solstrålarna…

Tja, det är inte sant. Jag missar vem som har gjort vad i ”Big Brother” och liknande skitprogram. Fast det är inget som jag bryr mig om. Jag lever i en mycket mer global värld med mer av humanitära tankar och även ett visst intresse av politik i både stort och smått. Skulle nog vilja se ett demokratiskt samhälle med lag och ordning samt där rättvisa var grunden i strukturen. Då menar jag inte direkt att man ska dela sin egen yoghurt med närmaste medmänniska. Snarare att samhällssystemet i landet ska värna om sin egen befolkning och se till att möjligheterna/förutsättningarna/ansvaret är lika för alla som bor, lever och jobbar där.

Ett naturligt räcke. Tror det är någon form av lian, men visst ser den rolig ut. Kan i bland se ut som en kedja…

På tal om kedjor! Nu vet jag vad jag ska börja göra med mina gamla kedjor. Vilket uppslag…

För att inte tala om alla gamla runddragna muttrar som den här skapelsen består av. Häftig tycker nog jag. Vilket jobb att löda eller svetsa ihop dom och samtidigt forma skapelsen…

Tyvärr så finns inte det landet eller nationen ännu. Vi får se vem som lyckas först att nå det målet, för det är väl ett mål som alla nationer strävar mot?! Till dess så njuter jag av värmen i ett inte helt perfekt land. Men jag njuter…

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *