Oj, oj, oj vad skolan tar tid…

Bangkok den 23 november 2012. Klockan 13:00 lokal tid – GMT +7.

En förklaring till mina nedanstående bilder, dom suddiga är från min mobiltelefon. Annars så är det långa avstånd och kanske därmed sämre kvalitet på vissa av dom andra. I den här bloggningen följer dessutom lite fortsättning på Bangkok skyline…   😉

I Nings mammas ”köksträdgård” plockar Ning chili till våran mat…

Det finns gott om ”limefrukter” för dom som vill ha till drinkarna…

Här kan man faktiskt fixa/plocka en hel måltid förutom köttet och riset…

Och så måste jag frästa er som inte varit här i värmen. Det är på något sätt helt underbart att leva i 32 gradig värme. Jag lovar 🙂

Många bilder blir det i alla fall och med väldigt blandat innehåll…

Nu förstår jag mina barn när jag har försökt få dom att läsa en bok undertiden dom gick eller i vissa fall fortfarande går i skolan. Dom har aldrig haft tid. Nu har jag inte heller tid. Tiden räcker knappt till att gå på muggen utan att en skolbok ska följa med. Ordet ”intensiv” har verkligen fått en innebörd för mig. Jag ska vara i lektionssalen med lärare 3 timmar om dagen i lite drygt en månad. Med andra ord, ungefär 100 timmar och då ska jag ha ett ordförråd på 800 ord. Till eländet att minnas ”alla” dessa 800 ord kommer all grammatik. Jag som knappt har vetat vad ett ”verb” är, utan har så att säga fått mitt svenska språk med modersmjölken, eller vad det nu kom ifrån.

Ja, ja, så vart det måndag igen…

Bok och pappershandeln på universitetsområdet. Den är billig och innehåller nog allt man kan tänka sig…

Tak över huvudet? Nä, men en rolig grej under expot…

Jag vet att det är självvalt men jag önskar att tiden redan hade passerat och allt gick bra. Så är det inte, den 14 december har jag slutexamen i steg 1. När och om jag klarar det, så kan jag alltså ansöka till steg 2. Vilket är min tanke och huvudplan. Steg 2 börjar den 3 januari och om allt har gått bra så blir det en ny satsning från min sida i ytterligare cirka en månad. Den månaden ska jag försöka lära mig deras skrivtecken, som jag delvis redan kan, plus 800 nya ord.

Frisk luft men med huvudvärk av att orka med läxorna. Varmt och skönt i alla fall. Sitter bättre här än hemma vid köksbordet i Sverige med en glödlampa i höstmörkret…

Vadare i vatten. Något hägerliknande men liten…

Färgglad måltid för Ning och mig i Hua-Hin. Färgerna är från växter och blommor. Gott är det dessutom…

3 kilogram Mangosten för cirka 20 kronor och sedan dom dyra, troligen, Kinesiska apelsinerna för 12 kronor per kilogram. Dom är dyra. Mangostenen är helt underbar att äta dock kort tid på året…

Aj, aj, mitt arma huvud…

Ja, ja, hur det nu blir med ovanstående återstår att se. I morgon (lördag) blir det en utflykt med alla som går ”intensiv Thai”, vad jag förstår mer än två busslaster, till Ratchaburi. Där ska vi besöka ett tempel (inte så intressant då jag sett massor genom åren), en keramikfabrik som heter ”Tao Hong Tai Ceramics Factory”, kan vara roligt att se. En sevärd grotta, också sådant jag sett massor av sedan starten av mina resor till sydost Asien. Sist men inte minst en Kinesisk marknad som går under namnet ”Lao Tuk Luk” som hade sin start redan 1866 när kinesiska arbetare byggde Damnoen Saduak kanalen. Där finns också den ursprungliga ”floating market” som om man ska se den måste vara där vid 6-tiden på morgonen. Det tyckte inte resesamordnarna var ett möjligt alternativ då vi hade behövt starta kanske redan någon gång mellan 4 och 5 på morgonen. Det är jag väldigt tacksam för att jag inte behövde.

Jag har inte mycket att säga om dessa bilder, trevligt att skåda dock…

Här med Ers Majestät i förgrunden…

Mycket grejer på vissa bilder eller hur. Hyllor, platåer och fenor…

Det är ändå bara bilder runt Lumpiniparken. Det finns hur mycket roliga byggnader som helst här…

Oj, var takläggaren sjuk den dagen det skulle läggas…   😉

Baksidan på myntet, jag blir kvar i Bangkok under helgen och får leva med saknaden av Ning…

Bilder från resan kommer vid senare tillfälle. Det här var lite samlade bilder sedan förra bloggningen…

Ja en aldrig sinande ström av arkitektur…

Denna är redan publicerad men då var det troligen ”smogg” i luften för det vart suddigt. Nu en bättre bild…

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *