En dag på stan, alltså Ulaanbaatar…

Idag har jag fotvandrat. Behöver lite träning efter allt stilla sittande. Dessutom är jag öm i baken som man lätt blir på motorcykelresor. Man sitter ju bekvämt när man talar om några hundratals kilometrar men i mitt fall är det ju många tusen kilometrar som är avverkade. Tror det liknar något på dryga 9.000 vid det här laget. Det gör ont i baken bara att tänka på det.

dåligt hotellHär var första natten i UB. Dom hade vattenkokare på rummet men dom hade glömt att man måste ha ett eluttag att koppla in den i. Annat var dåligt oxå…   🙁

FrisörenHär bakom buskarna hittar jag en frisersalong. Klippningen gick på 3.000 tugrik, alltså cirka 15 kronor. Prisvärt…    😉

Ärendena vart en frisör, började se ut som en luffare och sedan ville jag rekognosera var den Ryska ambassaden låg. Den hittade jag inte. Tror att dom har flyttat för jag tror att jag hittade det huset som den borde ha legat i. Det var övergivet.    🙁

Mycket berg runt UBHela staden ligger i en gryta. Kan kännas när det är rusningstrafik…

Mera berg runt UBVackert med bergen som ligger runt staden. Det är mjuk framtoning på dessa berg…

Bergen pryder stanTjusig horizont…    😉

Strulade runt och kollade på saker och ting mest för att få röra på benen som sagt var. Det vart ett varuhus som höll lite högre standard. Sedan har jag suttit och läst på om visumkraven för Ryssland. Det är inte lätt att komma in där. Ett transitvisum ska vara hyfsat lätt att få men då är det på tio dagar och jag har 7.000 kilometer genom Ryssland. Låter som ett plågsamt projekt. Nästa visum är turistvisum, då får man 30 dagar men då ställer dom en massa krav på resebyråer och även hotellbokningar. Man ska även precisera hur man planerar att förflytta sig och vilka orter man ska besöka för att få ett sådant visum. Jag skickade en förfrågan till en resebyrå som ligger i anslutning till ambassaden och tydligen hjälper till med att fylla alla måsten för en rättså rimlig kostnad, $25. Det är taget om det funkar. Det kan vara problem just därför att jag inte kan planlägga rutterna så där stenhårt. Kan vara problem att göra givna sträckor och jag vill inte gärna ha ett måste hängande över mig. Sedan så kan det vara så att jag måste förboka hotell på de givna orterna och det innebär om jag vill åka längre den dagen så kan jag inte det.

KisspojkeRolig staty hittade jag oxå…   😉

Samma affär här som därEn butik för ”army diggers”…

ReklamplatsMisstänker att detta är en reklamplats. Bara den är till och med snygg…

I nomadernas landI nomadernas land finns det mycket rolig och bra campingutrustning. Den till vänster är en kylväska med servisen i och den till höger är en ryggsäck likaledes med servisen i…

Det blir som det blir, vi får se vad ”resebyrån” svarar. Jag skrev att jag åkte motorcykel och att det kan vara lite svårt att beräkna körsträckor då det kan ösregna och alltså bli väldigt jobbigt. Har även skickat en antal e-postmeddelanden till ett lika stort antal olika transportfirmor för att höra om dom kan frakta motorcykeln tillbaka och till vilket pris.

Ser ut som ThailandBortsett från alla containrar så ser det nästan ut som i Thailand…

Kan vara en ”backup” i fall visumet strular. Har ju kvar kontakten på DHL här i Ulaanbaatar och jag skrev även till henne för att få ett nytt pris på frakten. Men jag skulle faktist vilja köra hojen hem om det går. Vi får se vad som händer när svaren börjar komma.

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *