Lite morgoninformation och bilder…

Den 19 juni 2011, klockan är 05:00.

Svensk tid och 07:00 rysk tid (om jag inte passerat ytterligare en tidszon).

Idag går färden över Uralbergens södra delar och jag kommer in i Asien. Min andra hemkontinent…  😉

Det jag skrev om vattendroppar i skyn, det skulle ju bli regn, vilket jag uppenbarligen har sett nog av i starten av den här resan. Nä, vattenmolekyler ska det nog vara. Sådana där pyttesmå saker som är på atomnivå. Nog om det. Idag ser himlen blå ut så jag kan sträcka ut halsen och se mig om.

Här kommer några bilder från tidigare dagar. Jag skriver i bildtexten vad det är ni ser på bilderna eftersom dom publiceras försent…

Fast det klart, jag tror att det ligger GPS-data i dom också.

Kanske man skulle slå till och bilda bostadsrätt och renovera den. Visst vore det en vacker bostadsrätt. Stod öde, sorgligt…

Vänster vy från mitt hotellrum i Ivanovo.

Höger vy från samma hotellrum, snål som jag är så har jag bara ett rum varje natt…    😉

Lite om Tartarstan. Det var stora gräsbevuxna kullar så långt ögat nådde. Förstår att dom har varit ett ryttarfolk i det böljande landskapet. Det gör också vägarna väldigt backiga med alla dessa stigningsfält som jag skrivit om. Mycket vackert!!!

Trevlig innehavare! Här åt jag min första ryska pirog samt något som såg ut som en varm macka.

Så fel jag hade (som vanligt) GPS-datan försvann i komprimeringen. Så är det när man inte känner till dom nya leksakerna. Fast om någon vill veta koordinaterna till en viss bild så kan jag skicka dom från originalbilden.

Här är några av kullarna ner mot en av alla dessa floder. Det gör sig inte riktigt på bild…

Nåja, bättre än så här blir inte kullarna på mina bilder. Åk hit och se dom i verkligheten!

Nu ska jag gå ner och äta frukost…

 

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Lite morgoninformation och bilder…

 1. Rolf skriver:

  Hej!
  Följer dig med stort intresse här på bloggen. Kanonroligt med bilder på hus och natur. Keep up the good work! Hoppas att motorcykeln inte krånglar för mycket, och att solen må skina från en klarblå himmel.

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Rolf!
   Det är här man ska vara målare. Det finns hur mycket jobb som helst. Fast det klart, dom kanske inte betalar…

 2. Peo Bäck skriver:

  Kul att följa din resa Danne. Hoppas att Uralbergen gick bra. Mvh. Peo.

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Peo!
   Dom var mycket större än jag hade föreställt mig. Kändes som dom aldrig tog slut för det var
   så jävla kallt. Försökte sitta mitt i kläderna där det är som varmast men man har ju händer
   och fötter. Brrrr…
   Nu är dom bakom mig. Nästa bergskedja blir ytterkanten på Himalaya, högt, bara förnamnet!
   Tror vägen går runt 3.000 och 4.000 meter ovan den blå ytan. Längre söder ut men misstänker
   att det är kallt ändå. Vi får se, man gör nya upptäckter i alla fall…

 3. Yngve Tengman skriver:

  Hej Danne!
  Kör du mot Omsk och Novosibirsk,eller in i Kazakstan?
  Hoppas allt går bra,antar att det bara är internetproblem som gör dig osynlig .
  Hälsningar Yngve!!

  • Dan Åström skriver:

   Tjena Yngve!
   Nä, det blir inte Kazakstan. Jag har bara visum för en entre i Ryssland.
   Det blir till att byta körbana och åka den som heter E30. En liten omväg men det får bli så. Vi får se om cykeln håller…
   Du förstår när du läser senaste inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *