On my way…

den 14 juni 2011
Cognac och jag vaknar i hytten på Vikinglinjen.
Min resa har börjat, vi kollade in både nattclub och puben för att inte tala om allt fritt vin som fanns i buffén.
Nädå, vi skötte oss exemplariskt. Det vart 2 glas vin och några öl i baren, det var allt.
Jag lovar!!!
Mycket trevligt med sällskap i restaurangen och även i baren på båten. Trevligt! Nu har stressen släppt, det som är glömt ligger hemma och det som är med är med.
Så är det!!!

Sedan var det frukost och lite snack, efter det var vi på däck och kollade hur man angör en brygga, det var inga problem. Klä på sig och ner till hojarna.

Nu ska vi bara åka en bit och sedan ta en sepparationsfika. Det blev förstås utan för Helsingfors, vilsna som vi var. Cognac skulle nordväst och jag skulle rakt öster ut. Vi skiljs i en korsning och jag kör förståss fel. Åker tillbaka till Helsingfors och börjar om, E18 ska det vara…
Små duggar och känns jävligt kallt så jag stannar c:a 40 kilometer från gränsen och sätter på mig ett Craft-underställ. Har inte fodren i Gorotex kläderna. Det blir mycket bättre, slutar frysa.
Alldeles vid gränsen ligger en bensinmack. Jag kör in och försöker med mina kort (två stycken) ett mastercard och ett visa. Inget fungerar. Nåja, jag ska ju ha bensin för 500 kilometer. Har ju bara kört 320 kilometer på tanken och bara 250 kilometer sedan jag lämnade Tyresö för att åka till Vikingterminalen. Det är bara att gasa på…

Kommer till gränsen och där tar bensinen slut…    😉
Vad säger man!? Ha, ha, ha, sådant händer nog bara mig…
Nu ska man igenom all pappersexercis. Jag fattar ingenting. Det tar 6 timmar. Det var ingen direkt som gav en några ledtrådar hur man skulle göra. Jävla massa människor över allt och alla kutade runt som yra höns. Jag hårdstuderade dom och fattade ingen ting (som vanligt…).
Tillslut så gick jag och ställde mig i en kö, efter en timme fick jag ett formulär att fylla i med en suck från bruden bakom luckan. Fyller i formuläret och ställer mig i kön igen. Kommer fram och hon börjar fixa till mina arrival och departure kort med alla stämplar. Är det klar nu?! Nej, nej! Det ska ställas i en ny kö. Kommer fram efter ytterligare någon timme. Ska fylla i en införseldeklaration, allt står på ryska. Skit bra!!!
Ett par finnar i samma ålder som mig hjälper mig men dom snackar bara finska. Det fixar sig efter lite pyssel.
Tillbaka till kön för två timmars köande.
JAG ÄLSKAR BYRÅKRATI OCH HJÄLPSAMMA MÄNNISKOR I SAMMHÄLLETS KÄNST!!!
Nåja, sex timmar senare går jag in med motorcykeln. Som tur är så finns en bensinmack 400 meter bort. Det är dessutom en spärr till så jag får ta av ryggsäcken och visa passet en gång till. Sedan blir det som jag har läst. Man går in och beställer 20 liter bensin och betalar sedan går man ut till pumpen och fyller på med dom förbetalda litrarna. Ingen smitning här inte…
Efter c:a 100 kilometer så stannar jag och köper en karta på en bensinmack. Dom har käk oxå. Trevliga tjejer servar mig på ett angenämt sätt. Hjälper mig med kartan och orienteringen mot Ladoga. Dom snackar oavbrutet ryska med mig bar för att jag sa tack på ryska. Kul…
Åker mot S:t Petersburg för att hitta väg E105, vilket jag misslyckas med. Hittar ett litet hotell med en bar i receptionen, ett mini Skotten. Kanske bara 10 rum. Trevligt och blir ryckt på 2.300 rubel. Upp och duschar sedan spränger jag packningen på rummet. Går ner och tar två öl, inte ryska för det hade han inte. Två Tuborg för 160 rubel stycket.

Nu ska det packas om och sedan sovas…
God natt!!!

 

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till On my way…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.