Det har varit en lärorik dag…

Tydligen lördag den 18 juni 2011.

Tiden går fort när man har kul. Har nog gjort nästan 700 kilometer, har dålig koll på det. Känns inte så viktigt. Har i alla fall fått lite kärlek tillbaka från motorcykeln. Har kramat och pussat på den i flera dagar och nu drar den bara halvlitern precis som den ska. Kärleksfullhet betalar sig. Sitter på ett motell någonstans utanför Ufa, det är här jag känner mig hemma. Dom ser mig som ett ufo och jag är i Ufa, måste vara rätt…

Till det jag har lärt mig idag. Den runda skylten med en röd bil till vänster och en svart bil till höger, betyder att inga röda bilar får köra om. Alla andra bilar får köra om både på vänster och höger sida. Sidan man kör om på är inte så noga. Vad som gäller är att komma om…

Sedan vart jag stoppad av en trafikpolis för att jag låg i omkörning (ska tilläggas, på vänster sida), troligen med för hög fart också. Efter lite oskyldigt uppseende och kanske ödmjukhet också så fick jag åka. Jag pratar ingen ryska och han hade svårt att förklara vad jag gjort mig skyldig till. Att jag låg i omkörning var i alla fall en sak han lyckades få mig att förstå. Allt annat han försökte förklara skapade axelryckningar hos mig och en ödmjuk ursäkt på engelska som han inte förstod. Tur den här gången! Tror inte jag ska ha det som någon standard grej. Bättre att kanske respektera omkörningsförbud, men svårt när tradarna ligger i 20 kilometer i timmen och motsatta körbanan är tom. Bara gasa…

Maten, det är svårt att beställa mat. Jag har kört min Thailands grej. När dom har meny, då tar jag bara och pekar på något. Kollar hur deras reaktion är. Ger dom chockartade signaler över valet kan man ju byta. Men varför?! Det kanske är det godaste man någonsin fått…

Maten är god! Men kanske är det därför man kallar mig krokodil i Thailand. Äter allt…

Idag har det varit vacker sommar himmel. Sommar himmel är när det är så fint så man kan  titta upp. Om det regnar kollar man bara dojorna och drar ner huvudet mellan axlarna. När det är uppehåll gör man tvärt om. Sträcker på halsen och njuter av vädret. Det var inte klar blå himmel men den bestod av lätta vita moln på en i bakgrunden blå sky…

Den blå färgen är väl vattendroppar, fast mycket mindre, vattenånga kanske, som skapar den blå färgen. Har jag fel?! Rätta mig den som vet…

Jag har passerat genom Tatarstan och är på väg in i någon annan provins. Skall tydligen vara besläktad med Turkiet på något sätt berättade en kille som vart intresserad av mig och kom från Ufa. Undrar om det hette Turkmenistan?! Nåja, inte så viktigt.

Det får vara allt för i kväll (och dagen)…

 

Om Dan Åström

Vem är jag!? Någon som tror sig känna mig!? Alltså jag är född 1952 på Södra BB och växte upp på Bastugatan 21, på Södermalm för att lite senare i livet fortsätta min uppväxt på Sköntorpsvägen 124, i Årsta/Johanneshov med mycket roligt vid och runt föräldrarnas sommarställe i Herrmanstorp/Vega, Handen. Sedan blev det flytt hemifrån och då hamnade jag tillslut i Hammarbyhöjden. Lite senare flytt till Björkhagen som jag lämnade 1988 för ny adress i annan stad...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *